SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Ríbezľové želé s rebarborou

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

osvieženie na letné dni

asi 4 poháre

stredná obťažnosť 25 minút

Prísady

Prísady

na recept Ríbezľové želé s rebarborou

Prísady:

asi 700 g ríbezle červené (400 ml šťavy)
asi 700 g rebarbora (350 ml šťavy)
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kg cukor
100 ml sekt

preparation

príprava

1

Vo veľkom hrnci premiešame obe šťavy. Obsah balíčka Gelfix Klasik zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

2

Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

3

Prípadnú penu odoberieme, prilejeme sekt a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Nutričné hodnoty na recept Ríbezľové želé s rebarborou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 4698 kJ
1122 kcal
745 kJ
178 kcal
Tuk 0.67 g 0.11 g
Sacharidy 283.20 g 44.95 g
Bielkoviny 3.35 g 0.53 g