SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Ríbezľové želé s rebarborou

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

osvieženie na letné dni

asi 4 poháre

stredná obťažnosť 25 minut

Prísady

Prísady

na recept Ríbezľové želé s rebarborou

Prísady:

asi 700 g ríbezle červené (400 ml šťavy)
asi 700 g rebarbora (350 ml šťavy)
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kg cukor
100 ml sekt

preparation

príprava

1

Vo veľkom hrnci premiešame obe šťavy. Obsah balíčka Gelfix Klasik zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

2

Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

3

Prípadnú penu odoberieme, prilejeme sekt a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Nutričné hodnoty na recept Ríbezľové želé s rebarborou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 4698 kJ
1122 kcal
745 kJ
178 kcal
Tuk 0.67 g 0.11 g
Uhľohydrát 283.20 g 44.95 g
Bielkoviny 3.35 g 0.53 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.