SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Rozkvitnuté rebarborovo-bazové želé

(0)
5 1 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Chutné rebarborové želé s jemnou vôňou bazy si môžete pripraviť jednoducho aj Vy pomocou Gelfixu Klasik 1:1 Dr. Oetker.

asi 5 poháre à 350 ml

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Rozkvitnuté rebarborovo-bazové želé

Prísady:

850 ml rebarborová šťava (asi z 1,6 kg rebarbory)
5 ks kvet bazy čiernej
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kg cukor

preparation

príprava

1

Na prípravu želé rebarboru očistíme a nakrájame na malé kúsky. Rozmixujeme ponorným mixérom a šťavu cez sitko prelisujeme. Kvety bazy opláchneme a kvietky otrháme.

2

Do veľkého hrnca nalejeme rebarborovú šťavu a pridáme Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.

3

Skúška tuhnutia

Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

4

Prípadnú penu odoberieme, vmiešame otrhané kvietky bazy a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Nutričné hodnoty na recept Rozkvitnuté rebarborovo-bazové želé

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 3433 kJ
820 kcal
917 kJ
219 kcal
Tuk 0.01 g 0.00 g
Sacharidy 202.09 g 53.89 g
Bielkoviny 0.04 g 0.01 g