Rumové rezy Mille feuille

(0)
5 1 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Mille feuille, čítaj [mil fœj], je krehký zákusok francúzskeho pôvodu. Skvelú chuť mu dodáte použitím Trstinového cukru s rumovou arómou Dr. Oetker. Lahodí oku, rozplýva sa na jazyku!

asi 6 porcií

stredná obťažnosť 50 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Rumové rezy Mille feuille

Na cesto:

300 g cesto lístkové
trochu cukor práškový na posypanie

Na náplň:

3 ks žĺtok
25 g Gustin bezgluténový Dr. Oetker
3 balíčky Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
250 ml mlieko
1 PL maslo
250 ml smotana na šľahanie (33%)

Na ozdobenie:

150 g maliny
trochu cukor práškový na posypanie

Ešte potrebujeme:

cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou
2 plech na pečenie (rovnaké)

preparation

príprava

1

Lístkové cesto na doske rozvaľkáme na obdĺžnik, okraje zarovnáme nožom, posypeme práškovým cukrom a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Druhý papier položíme na cesto a zaťažíme ďalším plechom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Doba pečenia: 20 minút

Po prvých desiatich minútach zložíme horný plech a pečieme ešte 10 minút dozlatista.

2

Po upečení necháme vychladnúť a opatrne rozkrájame cesto ostrým vrúbkovaným nožom na rovnako veľké časti podľa veľkosti zákuskov.

3

Na náplň vyšľaháme v mise elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni spoločne žĺtky, škrob a trstinový cukor.

4

V kastróliku zohrejeme mlieko tesne pod bod varu. Časť horúceho mlieka nalejeme do misy so žĺtkovou zmesou a metličkou miešame dohladka. Dolejeme zvyšok mlieka a opäť premiešame. Celú zmes vlejeme do kastrólika a na miernom ohni privedieme do varu. Pridáme maslo a necháme chvíľku za stáleho miešania povariť. Prikryjeme fóliou, aby sa nevytvorila koža a odložíme do chladničky vychladnúť.

5

Smotanu vyšľaháme v mise elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a opatrne pridáme k vychladnutej žĺtkovej zmesi.

6

Vzniknutým krémom naplníme cukrárske vrecko a jednotlivé kúsky vrstvíme pomocou krému na seba. Mali by byť tri vrstvy korpusu a dve vrstvy krému.

7

Hotové rezy pocukrujeme, dozdobíme prípadným zvyškom krému a prikrášlime malinou. Odložíme do chladničky odležať. Podávame najlepšie na druhý deň, keď korpus trochu zvlhne.

Nutričné hodnoty na recept Rumové rezy Mille feuille

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1553 kJ
371 kcal
854 kJ
204 kcal
Tuk 27.34 g 15.02 g
Sacharidy 34.34 g 18.87 g
Bielkoviny 5.57 g 3.06 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie