Flag

Slávnostná krémová kocka

asi 12 porcií
Jednoduché
40
vhodné na  slávnostnú príležitosť
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
8 ksbielok
6 zarovnaných PLcukor
8 ksžltok
4 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
0,5 zarovnaná KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
Na náplň
300 mlmlieko polotučné
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
100 gcukor
250 gmaslo zmäknuté
1 PLrum
60 glieskovo-orieškový krém
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. Pridáme žĺtky a ešte asi 1 minútu šľaháme. Ručne metličkou zľahka vmiešame kakao a sódu. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 220 °C

Teplovzdušná rúra: 200 °C

2

Plát necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému nalejeme do kastrólika 200 ml mlieka a privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlatý klas s cukrom. Nalejeme do vriaceho mlieka a povaríme asi 1 minútu. Za občasného premiešania necháme krém úplne vychladnúť. Krém, maslo a rum vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na hladký krém.