Flag

Slivkové buchty s makom

6 porcií
Jednoduché
65
Z Buchiet Dr. Oetker sa vždy podaria. Kysnuté cesto a dokonalá náplň so slivkami a makom.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Buchty môžete potierať domácou masťou, budú krehkejšie. Ak chcete mať buchty menšie, cesto rozdeľte na viac dielov.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieBuchty Dr. Oetker
260 mlvoda vlažná
120 mlolej
Na náplň
1 balíčekMaková náplň Dr. Oetker
50 mlvoda alebo mlieko
400 gslivky čerstvé alebo kompótové
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie
valček na cesto
štetec alebo pierko
Picture - Buchty Dr. Oetker
Picture - Maková náplň Dr. Oetker
1

Cesto pripravíme podľa návodu na obale. Zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť
asi 45–60 minút.

2

Makovú náplň pripravíme podľa návodu na obale s vodou alebo mliekom.

3

Vykysnuté cesto rozvaľkáme pomocou váľka na pomúčenej doske na výšku asi 1 cm a rozkrájame na 6 rovnakých dielov. Každý diel naplníme makovou náplňou a slivkami. Okraje cesta spojíme stlačením. Strany a povrch buchiet potrieme pomocou štetca alebo pierka olejom. Poukladáme na vymastený plech spojenou stranou nadol.

4

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

5

Buchty necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Buchty môžete potierať domácou masťou, budú krehkejšie. Ak chcete mať buchty menšie, cesto rozdeľte na viac dielov.