SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Slivkový koláč s marcipánom

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Dokonalé prepojenie chutí Marcipánu, Trstinového cukru s rumovou arómou Dr. Oetker a sliviek. To musíte vyskúšať!

12 porcií

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Slivkový koláč s marcipánom

Na náplň:

300 g slivky
šťava z 1 citróna
1 balíček Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
1 balenie Marcipán Dr. Oetker

Na cesto:

200 g cesto lístkové

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu náplne slivky nakrájame na mesiačiky. Vložíme ich do hrnca, pridáme šťavu z citróna a cukor a krátko podusíme. Potom rovnomerne rozložíme do maslom vymastenej tortovej formy. Marcipán na pracovnej ploche vysypanej práškovým cukrom vyvaľkáme pomocou váľka na plát s ø 26 cm a položíme na slivky.

2

Z listového cesta vyvaľkáme plát s ø 26 cm a položíme ho na marcipán. Povrch poprepichujeme pomocou vidličky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Plynová rúra: 200 °C

Doba pečenia: 30 Minút

3

Koláč necháme mierne vychladnúť. Oddelíme nožom od formy a vyklopíme na podnos. Stiahneme papier a necháme vychladnúť.

Nutričné hodnoty na recept Slivkový koláč s marcipánom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 536 kJ
128 kcal
842 kJ
201 kcal
Tuk 6.76 g 10.56 g
Uhľohydrát 17.91 g 27.98 g
Bielkoviny 1.07 g 1.68 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.