Flag

Srdce á la krémeš s ovocím

asi 12 porcií
Jednoduché
70
Krémeš, ako ho nepoznáte. V tvare srdca s jemným jogurtovým krémom so Zlatým klasom Originál Dr. Oetker. Recept pre Dr. Oetker dodala pani Ľubica.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Z lístkového cesta môžeme vykrojiť rôzne písmená alebo číslice.
Náš tip
Aby boli tvary číslic, písmen alebo srdca rovnaké, odporúčame vytvoriť si z kartóna alebo tvrdšieho papiera šablóny a vykrajovať podľa nich.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 gcesto lístkové
Na krém
500 mlmlieko polotučné
2 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
70 gcukor
250 gjogurt biely
Na ozdobenie
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
500 govocie lesné
Ešte potrebujeme
2 ksplech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zdobiacou špičkou
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Na prípravu cesta rozdelíme lístkové cesto na polovice. Z každej polovice vyvaľkáme plát s rozmermi 30 × 40 cm. Pláty prenesieme na vymastené plechy a na niekoľkých miestach ich poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a postupne pláty pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C


(15 min. jeden plech)

2

Obidva pláty necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému nalejeme do hrnca polovicu mlieka a privedieme do varu. V druhej polovici mlieka rozmiešame Zlaté klasy a cukor, nalejeme do vriaceho mlieka a asi 1 minútu povaríme. Odstavíme a za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť. Potom pridáme jogurt a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.

4

Z oboch plátov ostrým nožom vykrojíme tvar srdca. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a spodný plát naplníme krémom. Vrchný plát jemne pritlačíme a na povrchu ozdobíme zvyšným krémom. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

5

Na ozdobenie v mise vyšľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku nanesieme na povrch múčnika a rovnomerne rozotrieme. Ozdobíme bobuľovým ovocím.

Náš tip

  • Z lístkového cesta môžeme vykrojiť rôzne písmená alebo číslice.
  • Aby boli tvary číslic, písmen alebo srdca rovnaké, odporúčame vytvoriť si z kartóna alebo tvrdšieho papiera šablóny a vykrajovať podľa nich.