SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Srdce á la krémeš s ovocím

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Krémeš, ako ho nepoznáte. V tvare srdca s kreatívnym zdobením a jemným jogurtovým krémom so Zlatým klasom Originál Dr. Oetker. Recept pre Dr. Oetker dodala pani Ľubica.

asi 24 porcií

jednoduchá príprava 50 minut

Prísady

Prísady

na recept Srdce á la krémeš s ovocím

Na cesto:

400 g cesto lístkové

Na krém:

500 ml mlieko polotučné
2 balíčky Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
70 g cukor
250 g jogurt biely

Na ozdobenie:

250 ml smotana na šľahanie (33%)
500 g ovocie lesné

Ešte potrebujeme:

2 ks plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zdobiacou špičkou

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta rozdelíme lístkové cesto na polovice. Z každej polovice vyvaľkáme plát s rozmermi 30 × 40 cm. Pláty prenesieme na vymastené plechy a na niekoľkých miestach ich poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a postupne pláty pečieme.

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

Doba pečenia: asi 15 Minút

(15 min. jeden plech)

2

Obidva pláty necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému nalejeme do hrnca polovicu mlieka a privedieme do varu. V druhej polovici mlieka rozmiešame Zlaté klasy a cukor, nalejeme do vriaceho mlieka a asi 1 minútu povaríme. Odstavíme a za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť. Potom pridáme jogurt a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.

4

Z oboch plátov ostrým nožom vykrojíme tvar srdca. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a spodný plát naplníme krémom. Vrchný plát jemne pritlačíme a na povrchu ozdobíme zvyšným krémom. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

5

Na ozdobenie v mise vyšľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku nanesieme na povrch múčnika a rovnomerne rozotrieme. Ozdobíme bobuľovým ovocím.

Nutričné hodnoty na recept Srdce á la krémeš s ovocím

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 477kJ
114kcal
553kJ
132kcal
Tuk 7.95g 9.24g
Uhľohydrát 10.95g 12.73g
Bielkoviny 1.97g 2.29g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.