Flag

Tekvicový perník s bio kakaom

asi 12 porcií
Jednoduché
60
Nadýchaný a vláčny, taký je tradičný recept v zdravšom kabáte s Prírodným kakaom Dr. Oetker, tekvicou, špaldovou múkou a bez mlieka.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na perník môžeme použiť aj Polevu tmavú alebo Polevu de Luxe extra tmavú Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
190 gmúka špaldová celozrnná
3 PLPrírodné kakao Dr. Oetker
1 KLKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
1 KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
1 PLPerníkové korenie Dr. Oetker
150 gcukor trstinový
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
2 PLmed tekutý
80 golej
2 ksvajce
250 gtekvica Hokkaido (nakrájaná na kúsky, povarená vo vode domäkka a rozmixovaná)
80 gorechy vlašské nasekané
Na polevu
70 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 KLPrírodné kakao Dr. Oetker
1 KLkokosový olej
100 gčokoláda horká
Na posypanie
80 gorechy vlašské nasekané
Okrem toho potrebujeme
ponorný mixér
plech na pečenie (20 x 30 cm)
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Perníkové korenie Dr. Oetker
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kakaom, kypriacim práškom, jedlou sódou a korením. Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme extrakt, med, olej a pyré. Vmiešame do sypkej zmesi, pridáme pomarančovú kôru a orechy a vypracujeme hladké cesto. Cesto nanesieme do pekáča vyloženého papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Perník necháme vychladnúť.

3

Na prípravu polevy smotanu nalejeme do kastrólika. Pridáme kakao a dobre vymiešame. Pridáme olej a zahrievame, kým smotana začne bublinkovať. Stiahneme a pridáme nalámanú čokoládu. Vymiešame dohladka. Necháme vychladnúť a nanesieme na perník.

4

Posypeme vlašskými orechami a necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Na perník môžeme použiť aj Polevu tmavú alebo Polevu de Luxe extra tmavú Dr. Oetker.