SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vanilkové dukáty

(0)
5 2 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

nádych Vianoc

asi 80 ks

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Vanilkové dukáty

Na cesto:

250 g múka hladká
1 balíček Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
50 g cukor trstinový
1 balenie Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
200 g maslo zmäknuté

Na obalenie:

100 g cukor práškový preosiaty
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so Zlatým klasom, cukrom a polovicou drene zo struku. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na štyri rovnaké diely, z ktorých vytvarujeme asi 30 cm dlhé valčeky. Z každého valčeka ostrým nožom nakrájame 20 koliesok. Kolieska nanesieme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 12 Minút

2

Na obalenie v miske vymiešame práškový cukor s vanilkovým cukrom a druhou polovicou drene zo struku. Ešte teplé pečivo v zmesi obalíme.

Nutričné hodnoty na recept Vanilkové dukáty

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 155kJ
37kcal
1922kJ
459kcal
Tuk 2.08g 26.03g
Uhľohydrát 2.45g 30.58g
Bielkoviny 0.38g 4.73g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.