na recept Vanilkový nápoj s vínom a hruškou
4 | hrušky menšie |
400 ml | biele víno sladké |
1 balíček | Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker |
1 KL | korenie na varené víno |
500 ml | mlieko |
1 balíček | Originál Puding aróma Vanilka Dr. Oetker |
2 balíčky | Vanilkový cukor Dr. Oetker |
1 zarovnaná KL | škorica mletá |
1.33 | škorica celá |
4 ks | poháre menšie |
Na prípravu olúpeme hrušky a pritom im necháme stopky. Do kastrólika nalejeme polovicu vína. Pridáme balíček trstinového cukru, korenie a hrušky a asi 15 minút pošírujeme. Potom hrušky vyberieme na tanier a necháme vychladnúť. Víno scedíme a necháme tiež vychladnúť. Potom pridáme zvyšok vína, pudingový prášok, vanilkový cukor a vymiešame dohladka. Mlieko privedieme do varu, vlejeme pudingovú zmes a uvaríme riedky puding. Puding rozdelíme do pohárov a necháme schladnúť.
Povrch poprášime škoricou a dozdobíme hruškou a celou škoricou.
Vyskúšajte aj bezlaktózový variant tohto receptu: Bezlaktózový teplý nápoj s vínom a hruškou.
Na porciu/ kus | Na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
1038kJ 248kcal |
285kJ 68kcal |
Tuk | 3.01g | 0.82g |
Uhľohydrát | 39.17g | 10.70g |
Bielkoviny | 4.90g | 1.34g |