SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vianočná pomarančová marmeláda

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

čarujeme na Luciu s ovocím

asi 4 poháre

pre zkúsených 25 minut

Prísady

Prísady

na recept Vianočná pomarančová marmeláda

Prísady:

nakrájaná pomarančová kôra z 3 chemicky neošetrených pomarančov
500 g pomarančový dielik ( asi z 9 väčších pomarančov)
500 ml pomarančová šťava 100%
1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 g cukor

preparation

príprava

1

Pomaranče umyjeme teplou vodou a osušíme. Olúpeme veľmi tenkú vrstvu kôry, ktorú nakrájame na jemné prúžky, alebo môžeme použiť škrabku na citrusy. Všetky pomaranče ošúpeme, zbavíme bielej blanky a rozmixujeme.

2

Do veľkého hrnca vložíme rozmixované pomaranče, šťavu a kôru. Obsah balíčka Gelfix Extra zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

3

Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

4

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevarenej marmelády. Ak je po vychladnutí málo tuhá, vmiešame do nej ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

5

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Pozn.: Čistenie pomaranča: Ostrým nožom orežeme po celom obvode pomaranča kôru až na dužinu. Potom pozdĺž bielej šupky vykrajujeme dieliky tak, aby sme získali čistú pomarančovú dužinu.

Nutričné hodnoty na recept Vianočná pomarančová marmeláda

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2428kJ
580kcal
477kJ
114kcal
Tuk 0.31g 0.06g
Uhľohydrát 141.79g 27.86g
Bielkoviny 1.02g 0.20g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.