Flag

Vianočná štóla s orieškami a mandľami

asi 20 porcí
Jednoduché
100
Ozdobte svoj sviatočný stôl vianočnou štólou s orieškami, Perníkovým korením a Vanilkovou pastou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
200 glieskovo-orieškový krém
200 gorechy vlašské nahrubo nasekané
Na cesto
400 gmúka hladká
100 gmandle strúhané
0,5 balíčkyKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
175 gcukor
1 zarovnaná KLPerníkové korenie Dr. Oetker
1 zarovnaná KLškorica mletá
štipkasoľ
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
250 gtvaroh polotučný
150 gmaslo zmäknuté
1 ksvajce
Na potretie a posypanie
50 gmaslo rozpustené
2 zarovnané PLcukor práškový
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Perníkové korenie Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne v mise zmiešame krém z lieskových orieškov s orechmi.

2

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s mandľami, kypriacim práškom, cukrom, korením, škoricou a soľou. Pridáme pastu, tvaroh, maslo a vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta pomocou váľka plát s rozmermi 30 × 35 cm. Náplň rovnomerne nanesieme na plát cesta a necháme po stranách asi 3 cm voľný okraj. Okraje prehneme k náplni a vytvoríme štólu. Štólu opatrne prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Horúcu štólu potrieme pomocou štetca alebo pierka maslom, pocukrujeme a necháme vychladnúť.