SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vianočná torta

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Slávnostná torta so 4 náplňami a rafinovanou chuťou Vanilkového extraktu Dr. Oetker.

asi 12 porcií

pre zkúsených 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Vianočná torta

Na cesto:

9 ks bielok
180 g cukor
štipka soľ
220 g maslo zmäknuté
70 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
9 ks žĺtok
250 g mak mletý
120 g orechy vlašské mleté

Na prvú nápň:

250 g mascarpone
125 g tvaroh polotučný
100 g cukor práškový
kôra z 1 chemicky neošetreného pomaranča
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker

Na druhú náplň:

250 g mascarpone
125 g tvaroh polotučný
100 g cukor práškový
100 g maliny

Na tretiu náplň:

250 g mascarpone
125 g tvaroh polotučný
100 g cukor práškový
1 KL Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
20 g kokos strúhaný
2 PL džem jahodový

Na štvrtú náplň:

250 g mascarpone
125 g tvaroh polotučný
100 g cukor práškový

Na ozdobenie:

50 g kokos strúhaný
maliny

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm) 2x
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta na korpusy v mise vyšľaháme z bielkov, cukru a soli elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a žĺtkami dohladka. Pridáme mak zmiešaný s orechmi a sneh a zľahka ručne vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme na 2 polovice a nanesieme do vymastených a papierom na pečenie vyložených foriem a uhladíme. Postupne obe vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Doba pečenia: asi 40 Minút

2

Korpusy necháme vo forme vychladnúť. Potom ich oba pozdĺžne rozrežeme.

3

Na prípravu všetkých náplní vyšľaháme vždy v mise mascarpone s tvarohom a práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Do prvej náplne zašľaháme kôru z pomaranča a pastu. Do druhej náplne zľahka primiešame maliny. Do tretej náplne zašľaháme extrakt, vmiešame kokos a džem. Štvrtú náplň necháme bez príchute.

4

Prvú časť korpusu potrieme prvou náplňou a zakryjeme druhou časťou korpusu. Potrieme druhou náplňou, opäť zakryjeme korpusom, ktorý na povrchu potrieme džemom. Nanesieme tretiu náplň, zakryjeme poslednou časťou korpusu a poslednou štvrtou náplňou potrieme povrch celej torty.

5

Povrch celej torty posypeme kokosom a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Vianočná torta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 4191kJ
1001kcal
1444kJ
345kcal
Tuk 51.25g 17.67g
Uhľohydrát 34.89g 12.03g
Bielkoviny 16.17g 5.58g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.