Flag

Zajačiky s marcipánovými mrkvičkami

12 ks
Jednoduché
90
Roztomilé zajačiky na zahryznutie z kysnutého cesta z Buchiet Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Zajačiky možno pripraviť aj naslano. Len do cesta namiesto cukru pridáme soľ podľa chuti. Namiesto mrkvičiek im môžeme do labiek vložiť napr. mini páročky.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieBuchty Dr. Oetker
2 balíčkyTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
260 mlvoda vlažná
120 mlolej
Na potretie a ozdobenie
50 mlolej
ľanové semienka
12 ksklinček
1 balenieMarcipán Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
2 plechy na pečenie
12 kskovové trubičky na snehové trubičky
Picture - Buchty Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta pripravíme zmes s droždím, trstinovým cukrom, vodou a olejom podľa návodu na obale. Cestá poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvarujem zajačika (podľa fotografie) a do labiek mu vložíme olejom potretú trubičku.

2

Dozdobíme im z ľanových semienok oči a z klinčekov ňufáčiky. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme pomocou štetca alebo pierka olejom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

3

Zajačiky necháme vychladnúť.

4

Na mrkvičky zafarbíme ¾ marcipánu červenou a žltou farbou tak, aby nám vznikla oranžová farba. Zvyšok marcipánu zafarbíme nazeleno. Z oranžového marcipánu vytvarujeme 12 mrkvičiek a zo zeleného marcipánu vňať k mrkvičkám.

5

Potom opatrne vytiahneme trubičky a každému vložíme do labky mrkvičku.

Náš tip

  • Zajačiky možno pripraviť aj naslano. Len do cesta namiesto cukru pridáme soľ podľa chuti. Namiesto mrkvičiek im môžeme do labiek vložiť napr. mini páročky.