Flag

Želé kocky

asi 12 litre
Stredne náročné
30
originálne
Zloženie
Príprava
Náš tip
Časť vody môžeme nahradiť ovocnou šťavou alebo džúsom. Zvýrazní sa tým chuť.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
12 kssušienky (napr. Bebe jemné) obdĺžnikové
4 balíčkyTortové želé žlté Dr. Oetker
1 lvoda
9 PLcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
Na ozdobenie
200 - 250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Tortové želé žlté Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Tortové želé zmiešame s vodou, cukrom a vanilínovým cukrom, dobre rozmiešame a privedieme do varu. Varíme asi 1 minútu. Potom necháme želé trocha vychladnúť.

2

Sušienky vyskladáme do pekáčika alebo na malý plech vedľa seba (utvoríme štvorec 3 x 4 sušienky).

3

Trocha vychladnutého želé odlejeme (asi na výšku 1,5 cm ) do hlbokého taniera alebo plytkej misky a dáme do chladničky stuhnúť (na neskoršie vykrajovanie a zdobenie). Potom nalejeme 5 – 6 PL želé na sušienky a dáme do chladničky na chvíľu stuhnúť (keby sme naliali všetko naraz, sušienky by vyplávali nahor). Keď sušienky v želé zatuhli, nalejeme na ne zvyšok želé. Ak nám medzičasom zvyšok želé stuhol, môžeme ho znova na miernom ohni rozpustiť a nechať chvíľu vychladnúť – želé môžeme pomaly ohrievať opakovane bez vplyvu na jeho kvalitu. Pekáčik (alebo plech) s želé dáme do chladničky pomaly stuhnúť.

4

Stuhnutý dezert nakrájame na kocky podľa sušienok a prenesieme ich na podnos.

5

Smotanu ušľaháme s vanilínovým cukrom do tuha a vrecúškom na zdobenie ozdobíme kocky. Dezert opäť uložíme do chladničky.

6

Z želé na tanieri, ktoré sme odložili bokom, vykrajujeme srdiečka (formičkou alebo špičkou ostrého noža) a ozdobíme nimi kocky so šľahačkou. Dezert uchovávame až do servírovania v chladničke.

Náš tip

  • Časť vody môžeme nahradiť ovocnou šťavou alebo džúsom. Zvýrazní sa tým chuť.