Flag

Banánové lievančeky s krémom

20 k
Jednoduché
40
Doprajte si sýte raňajky s báječnou kombináciou banánu a čokolády.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
100 govsené vločky
250 mlmlieko polotučné
štipkasoľ
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 ksbanán roztlačený
Na krém
200 gčokoláda horká kvalitná
100 gčokoláda mliečna
40 mlrum
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na ozdobenie
2 balíčkyTrstinový cukor karamelový Dr. Oetker
50 gmandle nasekané
Ešte potrebujeme
ponorný mixér
panvica na lievance
olej na smaženie
elektrický ručný šľahač
teflónová panvica
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta nasypeme vločky do misy, zalejeme mliekom a necháme asi 10 minút napučať. Pridáme soľ, kypriaci prášok a banán. Všetko dôkladne rozmixujeme pomocou ponorného mixéra. Cesto smažíme na panvici a potom necháme vychladnúť.

2

Na prípravu krému obe čokolády nalámeme do kastrólika a vo vodnom kúpeli s vriacou vodou ich necháme rozpustiť. Potom prelejeme do misy, pridáme smotanu a rum a asi 3 minúty šľaháme. Krém odložíme na 10 minút do chladničky.

3

Na ozdobenie na teflónovej panvici rozpustíme trstinový cukor. Pridáme mandle a necháme všetko skaramelizovať. Odstavíme, prenesieme na papier na pečenie a necháme vychladnúť.

4

Lievančeky namažeme krémom a povrch posypeme mandľami v karameli.