Flag

Dvojfarebná BB torta

asi 12 porcií
Stredne náročné
90
Vyčarujte radosť so slávnostnou tortou s BB pudingom bezgluténovým Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
6 ksbielok
150 gcukor
6 ksžltok
90 gbezlepková múka
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na krém
1 balíčekBB puding kakaový bezgluténový Dr. Oetker
1 balíčekPremium Puding Horká Čokoláda Dr. Oetker
250 mlmlieko (2x)
2 PLcukor (2x)
190 gmaslo zmäknuté (2x)
150 gcukor práškový (2x)
200 gdžem višňový
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva mliečna Dr. Oetker
sendvičové keksíky s náplňou
ovocie
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 24 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Premium Puding Horká Čokoláda Dr. Oetker
Picture - Poleva mliečna Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov a cukru tuhý sneh. Pridáme žĺtky  a múku zmiešanú so Zlatým klasom a kypriacim práškom a opatrne zľahka vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 50 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho jedenkrát pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu náplne uvaríme pudingové prášky s mliekom a cukrom každý zvlášť podľa návodu na obale, ale každý iba s 250 ml mlieka a 2 PL cukru. Pudingy odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. 190 g masla vyšľaháme so 150 g práškového cukru dohladka a postupne pridávame vychladnutý BB puding. Rovnakým spôsobom pripravíme aj druhý vychladnutý puding.

4

Spodnú časť korpusu potrieme džemom a potrieme polovicou jedného krému. Na krém navrstvíme polovicu druhého krému a uhladíme. Povrch a strany torty potrieme zvyšnými krémami a uložíme do chladničky stuhnúť.

5

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a povrch torty polejeme a necháme po stranách polevu stiecť. Dozdobíme striedaním keksíkov a ovocia.