Flag

Exotické mini veterníky

asi 18 ks
Stredne náročné
50
Mini veterníky plnené exotickým ovocím a vanilkovým krémom s Trstinovým cukrom mletý vanilkový struk Dr. Oetker sú vynikajúce pre každú príležitosť.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
75 mlvoda
30 gmaslo
50 gmúka hladká
1 zarovnaná PLGustin bezgluténový Dr. Oetker
štipkasoľ
2 ksvajce
Na krém
2granátové jablko
50 gkumquata
1kivi
1 zarovnaná KLGustin bezgluténový Dr. Oetker
1 balíčekTrstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
125 gsmotana kyslá (15%)
1 zarovnaná PLcukor práškový
Na ozdobenie
1 zarovnaná PLcukor práškový
Okrem toho
plech na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou (Ø asi 0,5 cm)
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v kastróliku privedieme vodu s maslom do varu. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a soľou a vymiešame dohladka. Zmes vložíme do misy, pridáme vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cukrárske vrecko so zrezanou špičkou naplníme cestom a na vymastený plech tvoríme malé veterníčky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Veterníčky necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne rozpolíme granátové jablká a vydlabeme z nich zrniečka. Z polovice zrniečok vytlačíme šťavu a doplníme ju do 150 ml vodou. Kumkvaty nakrájame na malé kúsky. Do kastrólika nalejeme 75 ml šťavy a v 75 ml rozmiešame škrob, cukor a trstinový cukor. Do kastrólika vložíme kumkvaty a privedieme do varu. Potom prilejeme zmes a asi minútu povaríme. Odstavíme, vmiešame zrniečka a na kúsky nakrájané kivi a necháme vychladnúť.

4

Veterníčky pozdĺžne prekrojíme a na spodné diely rozdelíme náplň. Kyslú smotanu zmiešame s cukrom a nanesieme na náplň. Horným dielom zakryjeme a veterníčky pocukrujeme.  Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.