Flag

Mozartove rezy

asi 8 ks
Stredne náročné
65
jedinečné
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
150 mlmlieko kysnuté vlažné
1 polovica balíčkaDroždie Dr. Oetker
3 zarovnané PLmúka hladká
200 gmaslo zmäknuté
180 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
6 ksžltok
300 gorechy vlašské mleté
100 gčokoláda horká nadrobno nasekaná
3 PLmúka hladká
6 ksbielok
Na náplň
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
3 PLcukor práškový
3 PLčokoládový likér
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
Na ozdobenie
100 mlčokoládový likér
1 balíčekTortové želé číre Dr. Oetker
2 - 3 PLčokoláda mliečna strúhaná
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Tortové želé číre Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta si pripravíme z kyslého mlieka, sušeného droždia a múky zmiešaním kvások. Kvások prikryjeme utierkou a necháme pri izbovej teplote asi hodinu vykysnúť.

2

Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom do peny. Po jednom zašľaháme žĺtky. Orechy zmiešame s čokoládou a múkou a vmiešame do kvásku. Túto zmes zašľaháme do žĺtkovej peny. Z bielkov ušľaháme elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh a vmiešame do cesta. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu (30 x 40 cm), uhladíme a dáme do predhriatej rúry piecť.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Na prípravu náplne vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom smotanu, práškový cukor, čokoládový likér a smeta-fix dotuha. Náplň natrieme na vychladnutý korpus, uhladíme a lyžicou urobíme malé priehlbiny.

4

Na ozdobenie zmiešame 3 lyžice likéru s tortovým želé, zahrievame v hrnci, až likér zhustne. Prilejeme zvyšok likéru, dobre premiešame a necháme vychladnúť. Vlažnú polevu nalejeme do priehlbín na šľahačkovej náplni. Posypeme strúhanou čokoládou a do doby servírovania uchovávame v chladničke.