Flag

Ríbezľová torta bez pečenia

asi 8 porcií
Náročné
30
ovocná dobrota
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
125 gpiškóty
80 gmaslo rozpustené a vychladnuté
Na náplň
2 balíčkyTortové želé číre Dr. Oetker
500 gtvaroh polotučný mäkký
500 mljogurt biely polotučný
125 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
200 mldžús z modrého hrozna
250 gríbezle červené
50 gmaliny (alebo ostružiny alebo čučoriedky)
Picture - Tortové želé číre Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme papierom na pečenie.

2

Piškóty rozdrvíme váľkom v igelitovom sáčku. Rozdrvené piškóty zmiešame v mise s rozpusteným, vychladeným maslom. Túto masu rovnomerne rozdelíme na dno tortovej formy a pomocou lyžice dobre utlačíme.

3

Želatínu necháme napučať v hroznovom džúse. Vo veľkej mise pomocou metličky dobre rozmiešame tvaroh, jogurt, cukor a vanilínový cukor. Napučanú želatínu v hroznovom džúse zahrejeme (nesmie sa variť!) až sa rozpustí a vmiešame ju do tvarohovo-jogurtovej hmoty. Náplň necháme stáť kým nezačne hustnúť.

4

Ríbezle a maliny (alebo ostružiny alebo čučoriedky) umyjeme a odstopkujeme. Ovocie zamiešame do náplne. Náplň nalejeme na korpus a dáme na cca. 4 hodiny vychladnúť do chladničky.

5

Pri vyberaní torty najprv uvoľníme okraj formy príborovým nožom, potom roztvoríme okraj formy a odstránime ju. Nožom podkrojíme (uvoľníme) korpus od papiera na pečenie a tortu prenesieme na servírovací tanier.