Flag

Šalamúnov koláč

9 porcií
Stredne náročné
30
ideálny s čerstvým ovocím
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
500 gPalmarín
800 gcukor kryštálový
400 mlvoda
100 gHolandské kakao Dr. Oetker
800 gmúka polohrubá
2 balíčkyKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 balíčkyVanilkový cukor Dr. Oetker
8 ksvajce
ovocie podľa chuti (maliny, čerešne, marhule, broskyne)
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Palmarín si rozpustíme na miernom ohni, primiešame kakao, kryštálový cukor, dobre premiešame aby sa nám kakao a cukor roztopli a priemiešame vodu. Vznikne nám kakaova zmes.

2

Múku, vajcia, prášok do pečiva, vanilkový cukor zmiešame dokopy vareškou, prilejeme polovicu kakaovej zmesi – druhú polovicu si necháme až na upečený koláč.

3

Nakoniec pridáme ľubovoľné ovocie, a všetko vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Formu vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

4

Po upečení ešte za horúca vylejeme na koláč zvyšok čokoládovej masy, rozotrieme, necháme vychladnúť a servírujeme.