Flag

Silvestrovské taštičky

asi 24 ks
Stredne náročné
110
Slané občerstvenie plnené lahodnou zmesou s Droždím Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
350 gzemiaky
450 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
2 zarovnané KLsoľ
1 zarovnané KLcukor
100 mlmlieko
1 ksvajce
Na náplň
350 ghlávková kapusta
1 PLmaslo
50 gslanina
1 zarovnané KLcukor
1 zarovnaná KLkarí korenia
1 zarovnané KLrasca
korenie čerstvo namleté
soľ
75 gvegánska smotana (alebo kyslej smotany)
50 gorechy lieskové
Na potretie
žltok
1 PLmlieko
1 zarovnaná PLrasca
Ešte potrebujeme
panvica na smaženie
2plech na pečenie
formička na vykrajovanie okrúhla (Ø 10 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta uvaríme zemiaky v šupke domäkka, odstavíme a necháme vychladnúť. Potom ich olúpeme a na jemnom strúhadle nastrúhame. V mise zmiešame múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme nastrúhané zemiaky, mlieko a vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.

2

Na prípravu náplne nakrájame kapustu na tenké pásiky. Na panvici rozpustíme maslo a vložíme na kocôčky nakrájanú slaninu. Pridáme kapustu, cukor, karí, rascu, čierne korenie a soľ a restujeme asi 3 minúty. Potom odstavíme a vložíme do misy. Vmiešame kyslú smotanu a orechy a necháme vychladnúť.

3

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm a povykrajujeme kolieska. Náplň nanesieme vždy na 1 polovicu kolieska, ktoré prehneme a pomocou vidličky k sebe okraje poriadne pritlačíme, aby nám náplň nevytiekla. Taštičky poukladáme na plechy vyložené papierom na pečenie a potrieme pomocou štetca alebo pierka žĺtkom zmiešaným s mliekom. Povrch posypeme rascou, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Taštičky podávame teplé alebo studené.