Flag

Smotanovo-rebarborová nátierka

6 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
Ľahodná krémová chuť vám prinesie Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
800 grebarbora (očistená a nakrájaná na malé kúsky)
100 gjahody (očistené a nakrájané na malé kúsky)
2 zarovnaná PLšťava z limetky
1 balenieŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
50 gmaslo
100 mlsmotana na šľahanie (33%)
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu nátierky vložíme do hrnca rebarboru s jahodami, pridáme limetkovú šťavu a želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme aspoň 3 minúty. Odstavíme a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme na pyré. Pridáme maslo a smotanu a za stáleho miešania ešte asi 2 minúty povaríme.

2

Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.