Flag

Torta Bellini

asi 12 porcií
Náročné
65
originálna
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
5 ksžltok
60 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
5 ksbielok
60 gcukor práškový
100 gmúka hladká
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
Na náplň
8 plátkovŽelatína v plátkoch Dr. Oetker
500 gtvaroh mäkký
80 gcukor práškový
2 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
citrónová kôra a šťava z 1 citróna
2broskyne olúpané a nakrájané
okrájané drobky z korpusu
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na potretie a ozdobenie
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
2 - 3 PLmarmeláda marhuľová (prepasírovaná)
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
papier na pečenie
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
Picture - Želatína v plátkoch Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Žĺtka ušľaháme s práškovým (60 g) a vanilínovým cukrom do peny. Z bielkov a práškového cukru (60 g) ušľaháme sneh. Zľahka zapracujeme do našľahanej peny. Múku preosejeme s vanilkovým pudingom a zapracujeme.

2

1/3 cesta rozotrieme do tortovej formy s priemerom 26 cm, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie a upečieme v predhriatej rúre.

Doba pečenia: 8 - 10 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Takto upečieme ešte jeden plát. Tretiu tretinu cesta rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie – cesto rozotrieme na polovicu plechu (asi 20 x 35 cm) a tiež upečieme. Upečené diely otočíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom a pripečený papier stiahneme.

4

Okraj formy očistíme a formu znova zostrojíme. Z upečeného plátu nakrájame asi 6-7 cm pásy a vyložíme nimi okraj formy tak, aby sa prekrývaly. Okrajky rozdrobíme a ponecháme ich do náplne.

5

Na prípravu náplne namočíme želatínu podľa návodu. Tvaroh rozmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, citrónovou kôrou i šťavou a rozmačkanými broskyňami. Vmiešame drobky z korpusu. Pridáme vyšľahanú smotanu na šľahanie. Želatínu rozpustíme podľa návodu a vmiešame 2-3 PL náplne. Zmiešame so zvyšnou náplňou a vylejeme do vyloženej formy. Zakryjeme druhým plátom a odložíme najlepšie cez noc do chladu.

6

Oddelíme okraj formy, ušľaháme smotanu so smeta-fixom a hornú stranu a boky šľahačkou potrieme. Lyžičkou vytvoríme jamky, do ktorých dáme trochu marmelády. Uchovávame v chlade.