Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme vajce, žĺtky a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto odložíme asi na 30 minút do chladničky. Potom cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát s rozmermi 30 × 40 cm a opatrne prenesieme na dno vymasteného a múkou vysypaného plechu.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme mlieko s tvarohom, pudingovým práškom, olejom, vajcom, žĺtkami a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Náplň nanesieme na cesto, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 40 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Z bielkov a cukru vyšľaháme vo vodnom kúpeli elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Sneh natrieme na horúci múčnik a pomocou vidličky vytvoríme vlnky. Múčnik vložíme nakrátko späť do rúry, ideálne pod gril, aby sneh dostal mierne hnedastú farbu.
Múčnik necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Pečenie
Pečenie
Pečenie
Pečenie
Pečenie
Pečenie
Pečenie
Príprava :90 Stredne náročné24 ks