Flag

Vanilkovo-škoricové slimáky

asi 16 ks
Jednoduché
35
Rýchly variant vhodný aj ako veľkonočné pohostenie, ktorý zvládnu aj šikovné deti.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 baleniecesto lístkové (rozvaľkané)
Na posypanie
50 gmaslo rozohriate
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
50 ghrozienka
Na potretie
1 ksvajce rozšľahané
2 PLmed zahriaty
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu pečiva necháme lístkové pečivo asi 20 minút v izbovej teplote, aby sa nám nelámalo. Potom ho rozbalíme, potrieme maslom a rovnomerne posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom a hrozienkami. Cesto zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na plátky hrubé približne 2 cm. Nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie odrezanou stranou nadol.

2

Povrch potrieme pomocou štetca alebo pierka vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Po upečení ešte horúce pečivo potrieme pomocou štetca alebo pierka medom.