Flag

Vegánske „škvarkové“ pagáčiky bez kysnutia

40 ks
Jednoduché
75
Lahodné pagáčiky na vegánsky spôsob s Kypriacim práškom do pečiva Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
5 PLolej
2cibuľa
2 strúčikycesnak
180 gtofu biele natural
2 KLsoľ
4 PLdroždie lahôdkové
2 PLarašidové maslo
300 gmúka hladká
2 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
150 gvegánska smotana
Na potretie a posypanie
2 PLarašidové maslo
2 PLrastlinné mlieko
štipkakurkuma
sezamové semienka a celý mak
Ešte potrebujeme
panvica
ponorný mixér
koliesko na vykrajovanie (ø 5,5 cm)
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta na oleji v panvici restujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme rozdrobené tofu a asi 6 minút restujeme. Potom pridáme droždie a arašidové maslo a odstavíme. Zmes vložíme do misy a pomocou ponorného mixéra všetko rozmixujeme dohladka. Prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a smotanu a ručne vypracujeme na hladké cesto.

2

Na pomúčenej pracovnej ploche cesto vyvaľkáme na plát a potrieme ho 1 PL arašidového masla. Cesto preložíme, znovu potrieme 1 PL masla a opäť preložíme. Cesto znovu vyvaľkáme na plát o hrúbke asi 0,75 mm a vykrajovačkou vykrojíme kolieska. Nanesieme ich na plech vyloženým papierom na pečenie.

3

Pagáče potrieme pomocou štetca mliekom zmiešaným s kurkumou a posypeme sezamom a makom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C