Flag

Zapečený zemiakový nákyp

4 porcie
Jednoduché
60
Hlavné jedlo v podobe zapečeného zemiakového nákypu pripraveného zo Zemiakovej kaše s mliekom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieZemiaková kaša s mliekom Dr. Oetker
400 mlvoda
0,5 KLsoľ
2 - 3 KLmaslo
150 - 200 mlvoda studená
Na náplň
3 ksžltok
200 gmúka hrubá
150 ganglická slanina nakrájaná na kocky
2 strúčikycesnak rozotretý
soľ
korenie čierne mleté
majoránka
pažítka čerstvá
3 ksbielok
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
zapekacia misa
1

Kašu pripravíme s vodou, soľou a maslom podľa návodu na obale.

2

Do hotovej zemiakovej kaše vmiešame žĺtky, múku, anglickú slaninu, cesnak, soľ, čierne korenie, majoránku a pažítku a dôkladne premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame bielky vyšľahané šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Hmotu rovnomerne nanesieme do maslom vymastenej zapekacej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 45 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Nákyp podávame teplý so zeleninovým šalátom.