Flag

Želatína v želé

Žele
Inšpirácia
Želatína v želé
Nie je želé ako želé

Áno, aj želé má svoje špecifické odlišnosti. Záleží na tom, aký dezert sa chystáte pripraviť. Chcete získať tortu s tenkou alebo silnou vrstvou želé? Podľa toho rozlišujeme použitie cukrárenského a tortového želé. Okrem toho sa odlišujú zložením, farebnosťou a vlastnosťami. Poďme sa na to teda pozrieť bližšie.

Tortové želé Dr. Oetker

Je rastlinného pôvodu, vyrobené na báze výťažkov z morských rias. Vďaka Tortovému želé Dr.  Oetker máte úspech zaručený! Je ideálnym zakončením na všetky ovocné torty. Vďaka nemu ovocie získa pod tenkou vrstvou želé nádherný lesk a zároveň zostane krásne čerstvé, ako práve odtrhnuté. Podčiarkuje farbu ovocia a je ideálnym zakončením každej ovocnej torty či dezertu. Príprava je veľmi jednoduchá, stačí zmiešať s 250 ml vody alebo ovocnej šťavy, 1 minútu povariť a naliať na ovocie. K dispozícii je číre, červené a žlté tortové želé.

Na zvýraznenie farby a lesku jahôd, malín, višní či iných červených plodov siahnite po Tortovom želé červenom Dr. Oetker. Ak chcete podčiarknuť farbu a lesk žltého ovocia ako napr. marhule, broskyne, nektárinky, ananás či banány, ideálnou voľbou pre vás bude  Tortové želé žlté Dr. Oetker.

Picture -

Picture -

Picture -

Iné zafarbenie môžete dosiahnuť napr. pomocou zahustenia šťavy z kompótu alebo prepasírovanej ovocnej šťavy v kombinácii s čírim želé. Nezabúdajte, že pri pečení sa kreativite medze nekladú!

 

Buďte odvážni a vyskúšajte aj jedinečné farebné kontrasty. Zaujímavé je napríklad Tortové želé žlté v kombinácii s jahodami alebo Tortové želé červené v kombinácii s ananásom, či kiwi.

Cukrárenské želé Dr. Oetker

Je rastlinného pôvodu na báze agaru. Profesionálny výrobok na domácu prípravu extra vysokej a pevnej vrstvy želé na torty a zákusky, ktoré budú vyzerať ako z cukrárne. Je extra silné a číre!  Príprava je jednoduchá – stačí zmiešať s 0,5 l tekutiny a 1 minútu povariť. Použiť môžete vodu alebo ovocnú šťavu. Z jedného vrecúška pripravíte 0,5 l červeného alebo žltého želé.

Picture -

Picture -

Cenné rady ako si pripraviť správne želé
  • Tortu je nutné pred nanesením želé potrieť tenkou vrstvou krému alebo džemu
  • Pokiaľ želé pred použitím príliš stuhne, môžete ho ešte raz krátko rozohriať.
  • Po uvarení želé podľa návodu na obale ho nechajte chvíľu odpočinúť.
  • Na plnku ho nalievajte vlažné, ináč sa náplň môže vplyvom vysokej teploty rozpustiť.
  • Po stuhnutí želé stačí zákusky pekne nakrájať. Na to potrebujete ostrý tenký nôž a rezať rovnomerne.

Ak dodržíte naše jednoduché rady, želé budete mať nielen chutné, ale aj výsledný dezert bude vyzerať famózne. Prajeme Vám množstvo zábavy v kuchyni a dobrú chuť!

Skvelé receptové inšpirácie nájdete tu

Recepty s želé
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach