Flag
Vianoce

Ako upiecť domácu vianočku

Vianočka je symbolom sviatočnej pohody a domáceho pečenia. Či ju pečiete po prvý raz, alebo podľa rodinného receptu, s naším návodom zvládnete upliecť krásnu vianočku krok za krokom. Tenké pramene, zlatistá kôrka, vôňa vanilky a mandlí – to všetko vytvorí tú pravú atmosféru Vianoc. Pripravili sme pre vás praktického obrázkového sprievodcu aj videonávod, vďaka ktorému bude pečenie vianočky radosťou, nie výzvou. Pustite sa do toho – s chuťou, pokojom a s Dr. Oetker.

Návod na zapletanie vianočky

1. Spodný diel

Picture -

Najskôr upletieme spodný diel vianočky - vrkoč zo 4 valčekov.

Valčekom, ktorý je vľavo, prepletieme ostatné 3 valčeky (pod, nad, pod) a tento postup opakujeme až do konca. Na záver spojíme všetky konce k sebe. Upletený vrkoč položíme na plech vyložený papierom na pečenie a uprostred vrkoča vytvoríme hrotom ruky ryhu.

2. Stredný diel

Picture -

Upletieme stredný diel vianočky - vrkoč z 3 valčekov.

Krajnými valčekmi prekladáme striedavo prostredný valček (vždy nad), začíname zľava. Na záver spojíme všetky konce k sebe. Upletený vrkoč položíme na spodný diel vianočky a uprostred vrkoča opäť vytvoríme hrotom ruky ryhu.

3. Vrchný diel

Picture -

Upletieme vrchný diel vianočky - vrkoč z 2 valčekov.

Valčeky prekladáme cez seba (nad), začíname zľava. Na záver spojíme oba konce k sebe. Upletený vrkoč položíme na stredný diel vianočky.

VIDEONÁVOD

Klasická kvásková vianočka

Z kuchyne Dr. Oetker

Tipy & vychytávky

Ďalšia vianočná inšpirácia