SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

„La cucina piccola fa la casa grande.“

Ako hovorí známe talianske príslovie – Aj malá kuchyňa dokáže učiniť domov veľkým. Nie sú pochybnosti o tom, že kvalitné stredomorské suroviny na teplom chrumkavom ceste dokázali rozvoňať celú domácnosť i okolie.

Teplo rozpálenej pece, okolo ktorej sa stretávala celá rodina, sa stalo spolu s chuťou a vôňou bazalky, prvotriedneho syra a hustého paradajkového pretlaku symbolom skutočného pôžitku a rodinnej pohody.

Znie to výborne, však? My vám presne taký zážitok prinášame!

 

Príbeh pizze

Počujete ten jemný šum mora prelínajúci sa s veselým ruchom talianskej promenády? To je Neapol! Vitajte!

 

Idete práve včas, je začiatok 16. storočia, teda doba, keď Leonardo Da Vinci namaľoval portrét Mony Lisy, Michelangelo vytvoril sochu Davida a Columbus vyrazil na svoju poslednú výpravu.

Ulice tohto prístavného mestečka voňajú pouličným jedlom, čerstvými rybami a morskými plodmi.

Máte chuť na pizzu? Nemusíte siahať hlboko do vrecka, pizza je tu totiž známa ako jedlo chudobných. A čo ju odlišuje od bežného pečeného cesta, ktoré už zvyšok sveta pozná?

No predsa tá najzásadnejšia surovina, ktorú by ste doteraz hľadali len veľmi ťažko – paradajky.

 

Dokážete si predstaviť, aké by to bolo bez paradajok? Tie totiž Európa dlho vôbec nepoznala.

Dostali sa sem až v roku 1520 z Južnej Ameriky. A práve tu v Neapole sa stal menší zázrak, keď sa neznámy gurmán rozhodol potrieť pizza cesto rozdrvenými paradajkami, čím odštartoval modernú „pizza kultúru“.

Sýte, jednoduché a chutné jedlo pripravené z cesta a domácich paradajok sa bez zmeny medzi miestnymi tešilo veľkej popularite dlhé desiatky rokov. Ale tejto klasike stále tak trochu niečo chýbalo. Nemyslíte?

Poďme ju vylepšiť! To sa ale musíme trochu posunúť v čase.

Je koniec 18. storočia – storočia telegrafu, telefónu, žiarovky, a hlavne vylepšenia pizze! Taliansky kráľovský pár sa totiž presne vtedy rozhodol opustiť pohodlie svojho sídla a bližšie preskúmať krajinu, ktorej vládne.

Jednou z ich zastávok bolo tiež mesto Neapol, kde si pizza držala svoje popredné miesto medzi jedlami aj vďaka niekoľkým menším pizzeriám, ktoré tu vznikli. Tie začali klasickú placku ozvláštňovať a pridávali na paradajkový základ napríklad oregano, cesnak alebo bazalku. Pocta pohostiť kráľovský pár však pripadla len jednému pekárovi, a to Raffaeleovi Espositovi. Ten mal pred sebou neľahkú úlohu. Pripraviť pizzu, ktorá bude hodná kráľovského jazýčka, nie je len tak. A pretože Raffaele v tom čase ešte nepoznal pizzu Ristorante, musel si potrápiť hlavičku sám.

Po dlhých úvahách sa rozhodol – a dnes vieme, že to bolo rozhodnutie hodné génia – použiť ingrediencie vo farbách talianskej vlajky. Tie nielen dobre vyzerali, ale tiež výborne chutili. Bazalka, mozzarella a paradajky na jemnom ceste okúzlili kráľovskú rodinu natoľko, že sa táto špecialita preslávila po celom Taliansku. A tak, zatiaľ čo sa z kráľovnej stala jedna z prvých influenceriek, táto pizza sa stala najslávnejším a najobľúbenejším druhom, ktorý milujú všetci po celom svete. Nie nadarmo preto nesie meno po kráľovnej. Už viete? Áno, je to Margherita!

PIZZA? VEĎ TÁ JE Z AMERIKY, NIE?

Američania poslali Európe paradajky, a tak ich Európania dali na pizzu a poslali späť do Ameriky.

 

História americkej pizze sa začala písať spolu so začínajúcou migráciou Talianov koncom 19. storočia. Tí si jej receptúru priniesli so sebou do novej vlasti.

Už v roku 1905 tak v New Yorku vznikla prvá pizzeria. Počas druhej svetovej vojny sa s pizzou zoznámili tiež americkí vojaci, ktorí pôsobili na území Talianska. A boli to práve oni, kto toto skvelé jedlo po návrate do vlasti preslávil.

Od tej chvíle sa pizza v Amerike vyvíjala trochu iným spôsobom než v Taliansku a prispôsobovala sa chuti miestnych obyvateľov. Okrem vyšších okrajov a hrubšieho cesta nájdeme odlišnosti tiež v príprave paradajkového základu.

Zatiaľ čo v Taliansku sa pripravuje z čerstvých paradajok, olivového oleja, cesnaku a oregana, v Amerike je obľúbenejšia hustejšia, sladšia a jemne pikantná paradajková omáčka pripravovaná pomalým varením, ktoré trvá aj niekoľko hodín.

SVET PRÍSAD

Poznať suroviny je základ toho, aby ste si mohli našu pizzu vychutnať skutočne naplno. Dovoľte nám preto menšiu exkurziu do našej kuchyne, kde pre vás už niekoľko rokov s láskou pripravujeme vašu obľúbenú pizzu.

Paradajky

pomodori [ pomoˈdɔri]

Paradajka jedlá pochádza zo Strednej a Južnej Ameriky. Je to zelenina s vysokým podielom betakaroténov a vitamínu C. Slúži takisto ako zdroj chrómu a draslíka. Z viac ako 90 % ju tvorí voda, cca 5 % sacharidov a 2,5 % bielkovín. Má vysoký podiel vláknin, naopak tuk neobsahuje takmer žiaden.

Paradajky sú veľmi vhodné ako základ zdravej stravy. Vhodné sú na rôzne redukčné a očistné diéty, pretože majú antioxidačné účinky.

Ristorante Mozzarella

Ristorante Mozzarella bezgluténová

Ristorante Salame

Ristorante Salame Gluten Free

Ristorante Prosciutto

Ristorante Pollo

Ristorante Spinaci

Ristorante Piccolissima Tre Formaggi

Feliciana Prosciutto e Pesto

 

 

Eidam

formaggio edam [forˈmaddʒo ˈɛ:dam]

Eidam (Edammer kaas) je polotuhý plnotučný syr vyrábaný z kravského mlieka. Pôvodom je z Holandska. Eidam nepatrí k príliš slaným syrom.

Tento jemne žltý syr dozrieva od dvoch týždňov do jedného roka. U nás známe tučnosti 20 % alebo 30 % sú v rámci Európy špecifikom. Istou zaujímavosťou je, že tento typ syra bol od renesancie obľúbenou stravou námorníkov. Dôvodom je jeho dlhá trvanlivosť. Pri príprave pízz ide o jednu z najpoužívanejších prísad.

Ristorante Quattro Formaggi

Ristorante Spinaci

Ristorante Speciale

Casa di Mama Quattro Formaggi

Casa di Mama Hawaii

Casa di Mama Salame

Casa di Mama Diavola

Guseppe 4 cheese

Guseppe Ham

Feliciana Quattro Formaggi

Mozzarella

mozzarella [mottsaˈrɛlla]

Mozzarella je jedným z najznámejších talianskych syrov, tzv. pasta filata. Ide teda o syr vyrábaný z točeného tvarohu. Názov je odvodený od slova mozzare – odrezať, pretože je formovaný nožom.

Za najlahodnejšiu mozzarellu je pokladaná tá, ktorá sa vyrába ručne z tepelne neupraveného byvolieho mlieka. Mozzarella sa najčastejšie pridáva na pravú taliansku pizzu, cestoviny, mäso a do šalátov.

Ristorante Salame

Ristorante Prosciutto

Ristorante Mozzarella

Ristorante Mozzarella bezgluténová

Ristorante Quattro Formaggi

Ristorante Pepperoni Salame Piccante

Ristorante Hawaii

Ristorante Spinaci

Ristorante Margherita

Ristorante Piccolissima Prosciutto e Crema

Ristorante Piccolissima Tre Formaggi

Casa di Mama Salame

Casa di Mama Quattro Formaggi

Casa di Mama Mozzarella Pesto

Casa di Mama Hawaii

Casa di Mama Diavola

Feliciana Quattro Formaggi

Guseppe 4 cheese

Guseppe Ham

Saláma

salame [sa'lame]

Saláma (z talianskeho salame: „solená údenina, solené mäso“, pôv. latinsky salare „soliť“) je typ údeniny z hrubo nasekaného mäsa a ďalších prísad. Existuje veľké množstvo druhov salám. Salámy sa rozdeľujú na tri veľké skupiny v závislosti od tepelnej úpravy, ktorou počas výroby prechádzajú.

Salámy sú vo veľkej miere rozšírené v krajinách strednej Európy a južnej Európy, kde sa nachádza veľké množstvo druhov. V ostatných častiach sveta sú salámy takisto známe, ale nie sú rozšírené v takej miere.

Ristorante Salame

Ristorante Salame bez lepku

Ristorante Pepperoni Salame Piccante

Ristorante Speciale

Casa di Mama Diavola

Feliciana Salame e Chorizo

Bazalka

basilico [ba'zillico]

Bazalka je rozšírená najmä v Afrike a Južnej Amerike, niekoľko druhov sa však pestuje po celom svete. Ľudia využívajú na rôzne účely najmenej 7 druhov. Zvlášť obľúbená je v Stredomorskej kuchyni.

Charakterizuje ju veľmi aromatická, sladkastá vôňa. Čerstvé listy sa pridávajú k paradajkám, šalátom, rybám, syrom, ale takisto do cestovín a rôznych omáčok.

Ristorante Mozzarella

Ristorante Mozzarella bezgluténová

Casa di Mama Prosciutto-Funghi

Guseppe 4 cheese

Šunka

prosciutto [proʃˈʃutto]

Šunka je výrobok z bravčového alebo hovädzieho mäsa, upraveného sušením, dusením alebo údením. Šunka je v Európe najobľúbenejším mäsovým výrobkom. Použitie šunky je veľmi široké a vďaka svojej príprave môže byť neobmedzene konzumovaná.

Ristorante Prosciutto

Ristorante Hawaii

Ristorante Speciale

Ristorante Bianca Prosciutto Patata

Ristorante Piccolissima Prosciutto

Ristorante Piccolissima Prosciutto e Crema

Casa di Mama Hawaii

Casa di Mama Prosciutto-Funghi

Guseppe Ham

Guseppe Ham & Mushroom

Feliciana Prosciutto e Pesto

Ananás

ananas [ananas]

Ananás je veľmi chutné a svieže tropické ovocie. Pestuje sa vo viacerých tropických a teplejších subtropických krajinách. Asi najobľúbenejšou odrodou je ananás „Extra Sweet“ vyšľachtený na Havajských ostrovoch a predávaný pod obchodným menom Del Monte.

Ananás je vhodný ako zaujímavá ingrediencia do jedál a takisto sa používa pri výrobe štiav, džúsov a nektárov.

Ristorante Hawaii

Casa di Mama Hawaii

Feferónky

peperoncini [peperonˈtʃino]

Ide o exotický druh krovitých paprík, rastúcich v trópoch a subtrópoch Indie, Číny, Japonska, Vietnamu, Afriky, Južnej a Strednej Ameriky. Ide o malé svetlejšie papričky so silnou vôňou. Sú veľmi vhodné ako koreniaca prísada do ostrejších jedál.

Feferónky obsahujú vitamíny C a karotén B. Veľmi podporujú chuť do jedla. A sú opäť ďalšou vhodnou prísadou na pizzu.

Ristorante Pepperoni Salame Piccante

Casa di Mama Diavola

Cibuľa

cipolle rosse [tʃiˈpolla ˈrosse]

Pôvod cibule nie je s istotou známy. Cibuľa totiž bola veľmi rozšírená už za úsvitu dejín. Prvé doložené zmienky o nej pochádzajú z hlinených tabuliek Sumerov. Čo ale vieme s istotou, je to, že cibuľa patrí k základnej a najčastejšie vyhľadávanej ingrediencii pri varení alebo len ako forma korenia.

Najznámejšou prípravou je zrejme cibuľový základ na panvici. Konzumácia cibule pomáha pri zažívacích ťažkostiach, zápaloch aj vysokom krvnom tlaku.

Casa di Mama Diavola

Guseppe Ham & Mushroom

 

Kukurica

mais [ˈma:is]

Kukurica patrí medzi energeticky a nutrične bohaté potraviny dnes pestované v podstate na všetkých kontinentoch. Krajinou pôvodu je však juhoamerické Peru. Kukurica sa rozdeľuje na niekoľko druhov a nie každý druh je vhodný na priamu konzumáciu. Najkvalitnejšia kukurica cukrová je veľmi obľúbená ako prísada do všetkých možných jedál.

Kukurica takisto obsahuje veľký počet dôležitých vitamínov skupiny B a rad dôležitých prvkov, ako sú železo, horčík, mangán, selén, ktoré sú dôležité pre našu vitalitu a mozgovú činnosť.

Ristorante Pollo

Oregano

origano [oˈrigano]

Oregano je vytrvalá bylina využívaná ako prísada do jedál. V Európe rastie v krovinách, v svetlých lesoch, na čistinách. Často sa pestuje v záhradách. Oregano je pôvodom zo Stredomoria. Prvé záznamy o jeho riadenom pestovaní pochádzajú z obdobia antiky. Najčastejšie je oregano používané ako hlavné korenie na pizzu a je aj súčasťou provensalského korenia. Jeho chuť je veľmi výrazná. Má ale aj antiseptické a protizápalové účinky.

Casa di Mama Salame

Červená paprika

peperoni [pepeˈro:ni]

Paprika červená je najsladšou a najšťavnatejšou z paprík s vysokým podielom vitamínu C. Červená sladká paprika navyše obsahuje viac ako polovicu odporúčanej dennej dávky betakaroténu. Táto látka má silné antioxidačné účinky a pomáha chrániť organizmus pred rozvojom zhubných nádorov.

Najzdravšia tepelná úprava je pečenie papriky. Preto je takisto veľmi vhodnou ingredienciou na pizzu. Okrem sladkých červených paprík môžu mať sladké varianty paprík aj farbu zelenú, žltú, oranžovú a čierno-fialovú.

Guseppe Ham

Guseppe Chicken Curry

Feliciana Salame e Chorizo

Feliciana Pollo Ricotta

Špenát

spinaci [spiˈnatʃo]

Ide o dôležitú listovú zeleninu vyšľachtenú z planých odrôd. Pôvodom je z Ázie a Perzie. V 12. a 13. storočí sa už pestoval i v Európe. Konzumáciou špenátu možno doplniť deficit mnohých živín. Obsahuje Vitamín A vo forme provitamínu karoténu chrániaceho telesné bunky pred deštrukciou voľnými radikálmi.

Konzumácia špenátu takisto posilňuje mozgovú činnosť, aktivuje metabolizmus. Pozor ale: „Menej znamená viac“, tak by sa takisto dal charakterizovať špenát. Telo by pri častejšej konzumácii nedokázalo vstrebať a využiť všetky látky v špenáte obsiahnuté.

Ristorante Spinaci

Ristorante Pollo

Feliciana Pollo Ricotta

Šampiňóny

funggi [ˈfunggi]

Šampiňón (Agaricus bisporus) je jedlá huba, ktorá je vďaka výbornej chuti a nenáročnému pestovaniu vyhľadávanou kulinárskou pochúťkou. Býva súčasťou jedálneho lístka mnohých národných kuchýň a to predkrmov, polievok, omáčok, omeliet, pod mäsá, hlavných jedál alebo šalátov.

Ristorante Speciale

Ristorante Funghi

Casa di Mama Prosciutto-Funghi

Guseppe Ham & Mushroom

Syr

Formaggio [forˈmaddʒo]

Parmezán je syr žltkastej farby. Pravý taliansky parmezán je len jeden predávaný pod obchodným menom Parmigiano-Reggiano. Názov parmezán sa používa aj pre syry, ktoré ho napodobňujú. Syr sa vyrába z čerstvého kravského mlieka a dozrieva na drevených policiach od 1 roku do 3 rokov. Parmezán má aj tú vlastnosť, že sa jednoducho rozpúšťa, a preto sa často používa do polievok, omáčok, do cestovín a na posypanie pizze.

Ristorante Pollo

Ristorante Quattro Formaggi

Ristorante Bianca Prosciutto Patata

Ristorante Salame Gluten Free

Ristorante Spinaci

Ristorante Prosciutto

Ristorante Margherita

Ristorante Piccolissima Tre Formaggi

Casa di Mama Quattro Formaggi

Casa di mama Diavola

Feliciana Quattro Formaggi

Guseppe 4 cheese

Guseppe Ham

Guseppe Ham & Mushroom

Tuniak

tonno [tonno]

Tuniak obecný (Thunnus thynnus) je jednou z najvyhľadávanejších morských rýb. Jeho domovinou sú oblasti v Atlantickom oceáne, Stredozemnom mori, ale takisto žije v Japonskom mori.

Tuniak bežne dosahuje dĺžku 2 metrov pri váhe okolo 500 kg. Tuniak je rýchlostným rekordérom. Vo vode dokáže plávať rýchlosťou až 90 km/h. Je to jednak vďaka tomu, že si dokáže udržať vyššiu teplotu, než je jeho okolie. A takisto vďaka možnosti zatiahnuť čiastočne svoje plutvy.

Tuniak sa vďaka svojej jedinečnej chuti hodí do takmer každého pokrmu. Zo surového mäsa sa napríklad pripravuje aj japonské jedlo sushi. A je samozrejme veľmi vhodný aj do zapekaných pokrmov.

 

Jemný plesňový syr

formaggio erborinato [forˈmaddʒo ebori'na:to]

Jemný plesňový syr je u nás známy skôr pod všeobecným názvom Niva. Tento druh syra sa vyznačuje charakteristickou vôňou a modrastými až zelenkastými škvrnami. Za škvrny môže plesňová kultúra Penicillium. Dobre uzretý syr má až štipľavú a ľahko horkastú chuť.

Medzi najznámejšie druhy Nivy patrí Gorgonzola, Roquefort a iné. Jemné plesňové syry bývajú vítaným spestrením mnohých jedál. Svoje uplatnenie nájdu v šalátoch, nátierkach a v zapekaných pokrmoch.

Ristorante Quattro Formaggi

Casa di Mama Quattro Formaggi

Guseppe 4 cheese

Feliciana Quattro Formaggi

Kura

pollo ['pollo]

Kuracie mäso je celosvetovo najviac rozšírený druh mäsa. Dôvodom je jeho vynikajúca chuť a jednoduché možnosti prípravy. Existuje množstvo návodov na správnu prípravu. Kuracie mäso sa dá použiť pri varení, smažení, grilovaní, a pritom nás to nebude stáť veľa času. Pretože ide o mäso hydinové a biele, jeho príprava je naozaj krátka. Na pizzi sa s ním stretávame veľmi často.

Ristorante Pollo

Feliciana Pollo Ricotta

Guseppe Chicken Curry

DRUHY PÍZZ

PRÍBEH RISTORANTE

HISTÓRIA

 

Za jedinečnou chuťou a kvalitou všetkých produktov Dr. Oetker sa skrývajú roky skúseností a každodenného zlepšovania. Už od roku 1997, keď sme na trh uviedli prvú pizzu Ristorante, sa snažíme uspokojiť chuťové nároky každého zákazníka s ohľadom na najvyššiu možnú kvalitu všetkých našich produktov.

Tvoríte ju s nami!

Každý zákazník s nami utvára komunitu, ktorá sa podieľa na vývoji chuti pizze Ristorante.

 

JEDINEČNOSŤ

 

Byť iný chce odvahu.

Dr. Oetker so svojimi značkami stelesňuje najširší sortiment a variabilitu druhov na trhu mrazenej pizze v Čechách a na Slovensku.

Bez lepku a bez laktózy

Veríme tomu, že možnosť vychutnať si skvelú pizzu by mal mať každý, bez ohľadu na potravinové intolerancie či alergie. Práve preto v portfóliu Ristorante nájdete aj pizze, ktoré neobsahujú lepok ani laktózu. Už ste ich vyskúšali?

RISTORANTE MOZZARELLA BEZ LEPKU A BEZ LAKTÓZY

Zachovali sme skvelú chuť, chrumkavé cesto a prvotriedne suroviny.

Napriek tomu sme sa rozlúčili s lepkom a laktózou, aby si našu pizzu mohlo vychutnať čo najviac z vás.

Vyskúšajte túto ľahko stráviteľnú verziu našej pizze Ristorante Mozzarella aj vy!

RISTORANTE SALAME BEZ LEPKU A BEZ LAKTÓZY

Bohatý paradajkový základ, kvalitný bezlaktózový syr a vrstva chutnej salámy doplnená zmesou talianskych byliniek.

To všetko tvorí jedinečný chuťový profil vhodný aj pre ľudí s bezlepkovou diétou a intoleranciou laktózy.

Vegetariánske pizze

Sú také dobré, že ani milovníci šunky a salámy nepoznajú, že na nich žiadne mäso nie je! Nenechajte si ujsť lahodnú špenátovú a fantastickú šampiňónovú.

RISTORANTE FUNGHI

Keď ste si teraz práve potrápili svoj jazyk s výslovnosťou tohto talianskeho názvu, doprajte si menší relax pri ochutnávke špeciality.

Stačí totiž pri výslovnosti vypustiť písmeno „h“ a dostanete talianske slovo označujúce huby.

Presne taká totiž naša skvelá pizza je – chrumkavá s vrstvou perfektných šampiňónov.

RISTORANTE SPINACI

Nechajte sa okúzliť dokonalým spojením tenkého chrumkavého cesta, čerstvého listového špenátu a kombináciou syrov mozzarella a eidam na bohatom paradajkovom základe.

Celková chuť pizze je ešte podčiarknutá jemne pikantnou cesnakovou omáčkou, ktorá výborne dotvára túto jarnú symbiózu chutí.

RECEPTÚRA

 

Ceníme si každého nášho spotrebiteľa.

Kvalita, ktorú vkladáme do našich produktov, sa odráža v dôvere, ktorú do nás už dlhé roky vkladáte. Dôležitá je pre nás spokojnosť každého zákazníka vo viac než 30 krajinách, v ktorých ponúkame pizzu Ristorante.

Na základe mnohých testov je pizza Dr. Oetker Ristorante európskou jednotkou v sortimente mrazených pízz. Vo všetkých krajinách je ponúkaná v jednotnej globálnej receptúre, ktorá zabezpečuje kvalitu a štandardy na medzinárodnej úrovni. Načúvame vašim názorom a požiadavkám a vážime si ich. Preto pravidelne náš sortiment obmieňame a zavádzame novinky v podobe nových druhov pizze Ristorante a snažíme sa náš sortiment rozširovať spôsobom, ktorý si prajete.

Aj vďaka vám sa môžeme posúvať ďalej a tvoriť pre vás tú najlepšiu pizzu. Ďakujeme!

 

PIZZA & ROMANTIKA

Chutne a rýchlo. Základom každého vydareného romantického večera je skvelé jedlo. Jeho príprava ale nemusí trvať večnosť. Pripravte si pizzu ako z pravej talianskej reštaurácie v pohodlí vášho domova.

 

Tak napríklad pondelok. Začiatok pracovného týždňa sa väčšinou spája s veľkým množstvom pracovných povinností a nedostatkom času. Ako na romantický večer? Vykúzlite ho jednoducho a rýchlo aj v pohodlí domova! Poruke totiž máte menu plné najrôznejších chutí skvelej pizze Ristorante! Tak šup, šup! Prestrieť stôl, zapnúť romantickú hudbu a môžeme servírovať!

A čo ostatné dni v týždni? Nebojte sa, pri tých vám tiež poradíme:

UTOROK

Vonku je krásne počasie, ktoré láka stráviť romantické chvíle na čerstvom vzduchu. Máte balkón či terasu s výhľadom na mesto? Skvelé! To je základ romantického večera, keď si na reštauráciu ani nespomeniete. V mrazničke na vás predsa čaká vaša obľúbená pizza Ristorante!

STREDA

Dážď, kniha a teplo domova. Čas donášky z najbližšej pizzerie – hodina a pol.

Vy už ale viete, že na nič čakať nemusíte!

Chuť pravej talianskej kuchyne si vykúzlite za pár minút v pohodlí vlastného domova.


  

ŠTVRTOK

Vaša obľúbená talianska reštaurácia vám na poslednú chvíľu zrušila rezerváciu a vy sa pomaly lúčite s krásnym večerom?

Žiadny problém!

Skvelú chuť chrumkavej talianskej pizze si zvládnete pripraviť doma! A to v priebehu pár minút.

PIATOK

Poznáte to – príjemne si leňošíte doma, keď vtom vám zazvoní telefón.

Volajú vaši priatelia, že sú na ceste k vám! Vína máte dosť, ale čím ich pohostíte?

Vy už viete…

 

 

SOBOTA

Piata séria obľúbeného seriálu, romantická atmosféra a hlad.

Toto sú kľúčové slová, ktoré vám už určite napovedali, čo bude nasledovať.

Predsa pizza Ristorante! Odporúčame servírovať priamo v posteli pri svetle sviečok.

NEDEĽA

Čas na chutný obed!

Viete, aké je najrýchlejšie a zároveň najchutnejšie pripravené jedlo?

No predsa pizza Ristorante! Na čo plytvať časom, keď existujú také jednoduché a chutné možnosti.

 

PIZZA & VÍNO

Urobiť si romantický večer nemusí byť vôbec náročné. Svetlo sviečok, hudba na pozadí, výborné jedlo a fľaša dobrého vína. Niekedy za takou romantikou vyrazíte priamo do talianskej reštaurácie, ale inokedy zapôsobí ešte lepšie, keď pripravíte taký zážitok priamo u vás doma. Ako sa hovorí, láska ide cez žalúdok.

Želáme vám príjemné romantické chvíle a chuťové zážitky s našimi novými kombináciami a veríme, že sa aj doma budete cítiť rovnako ako v pravej talianskej reštaurácii.

Profesionálni someliéri pre vás preto v tejto brožúre pripravili tie najlepšie kombinácie. Štrnásť pízz Ristorante od Dr. Oetker párujeme s najslávnejšími odrodami vína. Vzniká tak štrnásť nových výnimočných kulinárskych spojení, ktoré posúvajú každú pizzu a každé víno na ešte vyššiu úroveň.

 

Obľúbenou pizzu Ristorante už máme, poďme do vínnej uličky!

 

Ristorante Spinaci & Müller Thurgau

K tejto pizze odporúčame akostné suché víno, odrodu Müller Thurgau. Odroda je svojou ľahkosťou ideálna voľba na snúbenie jedla a vína s ingredienciami v Spinaci. Ide o odrodu, ktorá má miernu kyselinku, chuť po propolise a vôňu po kvete lipy. 

Ristorante Funghi & Cabernet Sauvignon rosé

K šampiňónovej pizze odporúčame odrodu Cabernet Sauvignon rosé polosuché. Ide o akostné odrodové víno vyrobené z odrody Cabernet Sauvignon priamym lisovaním. Farba vína je iskrovo ružová, s vôňou bobuľového ovocia, najmä malín. 

Ristorante Hawaii & Rizling rýnsky

Sladkú chuť ananásov na tejto šťavnatej pizzi vhodne doplníte trochu kyslejšou chuťou suchého vína, ideálne bieleho, akým je napríklad Rizling rýnsky. Rizling rýnsky má svetložlto-zelenú až zlatožltú farbu. Má typickú jemnú kvetinovú vôňu, ale môže byť cítiť aj po marhuľovom kvete, broskyniach, sene či dokonca po zelenom citróne. 

Ristorante Pepperoni Salame Piccante
& Tramín červený

K pikatnej chuti tejto pizze je vhodný polosuchý Tramín červený, ktorý má svetlozeleno-žltú až zlatožltú farbu, vôňa je silná, plná a korenistá. Víno z dobre vyzretých strapcov pripomína vôňu ruží alebo fialiek. Tramín je charakteristický častou vysokou cukornatosťou a nižším obsahom kyselín, ktoré sú ideálne pre snúbenie pikantných pokrmov. 

Ristorante Pollo & Rulandské biele

K pizzi Pollo odporúčame akostné suché víno, odrodu Rulandské biele. Je to extraktívne svieže ľahké víno s harmonizujúcimi kyselinami a s jemnou arómou. Noblesná vôňa medových plástov, broskýň, mandlí, dominujú aj tóny mandarínkovej šupky a dužiny grepov. Vo víne cítiť aj jemný nádych chleboviny. V chuti sa postupne vynárajú jemné ovocné tóny, najmä hrušky, banány a tropické chute vanilky, vlašského orecha a ananásu.

Ristorante Prosciutto & Chardonnay

Táto pizza si zaslúži kvalitné akostné odrodové suché biele víno. Odporúčame odrodu Chardonnay. Farba vína je svetložltá s typickou ovocnou vôňou po jablkách alebo exotickom ovocí, po lieskových alebo vlašských orechoch, vôňa však môže byť aj menej výrazná až neutrálna. Chuť je korenistejšia s pikantnou kyselinkou i jemnou arómou, korenistou príchuťou a dlhou perzistenciou vône a chuti.

Ristorante Quattro Formaggi
& Rizling vlašský

Ak si dávate pizzu, ktorej hlavnou hviezdou je najmä syr, najlepšie si ju vychutnáte v kombinácii s ľahkým a suchým bielym vínom, akým je napríklad Rizling vlašský. Ide o odrodu, ktorá má svetlozelenú až zelenožltú farbu, neutrálnu vínnu až kvetinovú vôňu pripomínajúcu horké mandle alebo zelené jablká. 

Ristorante Salame & Frankovka modrá

Pri kombinácii pikantnejších a aromatických surovín odporúčame červené suché odrodové víno. Ide o odrodu Frankovka modrá. Táto odroda poskytuje ľahké víno s nenáročnou ovocnou chuťou a konzumuje sa väčšinou mladé. Farba vína závisí od stupňa zrelosti hrozna, je skôr menej intenzívna.

Ristorante Speciale & Cabernet Sauvignon

Ku kombinácii všetkých týchto chutí odporúčame červené akostné suché víno. Ide o odrodu Cabernet Sauvignon, ktorá patrí k najušľachtilejším predstaviteľom červených vín. V intenzívnej vôni horského bobuľového ovocia objavíte najmä vôňu čiernych ríbezlí a čučoriedok. Zrením toto víno získava harmonický nádych dymu a čokolády, chuť je často zahalená do vône dreva.

Ristorante Margherita & Svätovavrinecké

Ku kráľovskému zážitku odporúčame akostné červené suché víno. Ide o osvedčenú a starú odrodu menom Svätovavrinecké. Farba vína je tmavá, sýto červená, prechádza až do tmavo-rubínovej alebo červenofialovej. Vôňa je ovocná, pri mladom víne môže pripomínať vôňu zrelých višní, s postupujúcim zrením pripomína sušené slivky alebo čierne ríbezle.

Ristorante Mozzarella & Veltlínske zelené

Chuť syra mozzarella je neopakovateľná. Odporúčame akostné biele suché víno, konkrétne odrodu Veltlínske zelené. Chuť je svieža medovinová, horko-mandľová chuť charakterizuje toto víno s ovocným buketom, príjemnej žltozelenej farby. Ide o harmonické víno. Používa sa taktiež na kupážovanie, hlavne s Rizlingom vlašským na výrobu sektov.

Ristorante Piccolissima Prosciutto
& Chardonnay

Pizza Piccolissima podávaná v kombinácii s Prosciuttom si zaslúži kvalitné akostné odrodové suché biele víno. Odporúčame odrodu Chardonnay. Farba vína je svetložltá s typickou ovocnou vôňou po jablkách alebo exotickom ovocí, po lieskových alebo vlašských orechoch. Chuť je korenistejšia s pikantnou kyselinkou, je plná a extraktívna.

Ristorante Piccolissima Tre Formaggi
& Pálava

Deväť syrových kúskov s mozzarellou, ementálom i tvrdým syrom. K tejto syrovej kombinácii vyskúšajte odrodu Pálava. Je to extraktívne, korenisté, buketové víno s harmóniou všetkých zložiek. Je čarovne aromatické po muškáte, korenisté po tramíne, lahodné, vysoko kvalitné, plné odrodového buketu s harmonickým obsahom kyselín.

Ristorante Piccolissima Prosciutto
e Crema & Frankovka modrá rosé

Odroda, ktorá sa k týmto minipizzám veľmi dobre hodí, je Frankovka modrá rosé. Krátka macerácia hrozna na šupkách dala vínu krásnu jemnú lososovitú farbu. Vôňa je ovocná s nádychom lesných jahôd a malín. V chuti cítiť smotanové tóny a celý dojem vína dotvára šťavnatá kyselinka.