
Čokoládové srdiečka
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kakaom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a odložíme asi na 30 minút do chladničky. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a pomocou formičky na vykrajovanie povykrajujeme srdiečka. Prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Srdiečka necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne v mise vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Pridáme maslo a pastu a metličkou vymiešame dohladka. Náplňou zlepíme srdiečka k sebe.
Polevy rozpustíme podľa návodu na obale a srdiečka ozdobíme. Ihneď posypeme zdobením a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty

Valentínske cupcakes

Pudingové rezy s broskyňami

Bostonské cupcakes

Kakaové cuketové rezy

Čokoládové rezy s kakaovými bôbmi

Čokoládové tartaletky
