
Figová torta s karamelovou polevou
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta namočíme hrozienka do rumu a necháme ich asi hodinu macerovať. Figy nakrájame na malé kúsky, vložíme ich do vriacej vody a za občasného miešania ich varíme asi 15 minút. Potom odstavíme, vmiešame jedlú sódu a necháme ich vychladnúť. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme ponorným mixérom rozmixované figy, hrozienka v rume, pohánkovú múku, mandľovú múku a olej a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme.
Doba pečenia: 60 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 160 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 140 °C
Korpus necháme vychladnúť a formu odstránime.
Na polevu necháme v kastróliku rozpustiť cukor, prilejeme kokosové mlieko a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Polevu nalejeme na tortu.
Na ozdobenie očistíme figy a nakrájame ich na štvrtiny. Figy položíme do stredu torty.
Súvisiace recepty

Černicový nákyp s mangom

Slaninové kváskové muffiny

Banánový chlebíček

Strúhaný koláč s tvarohom

Farebné vianočné cukrovinky

Fit Perník s kakaovým proteínovým pudingom
