
Kakaové čierne tortičky
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kakaom, orechami, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme maslo a žĺtok a ručne vypracujeme na hladké cesto. Z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát a formičkou povykrajujeme kolieska. Kolieska rozložíme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 8 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Pečivo necháme vychladnúť.
Na prípravu krému v mise vyšľaháme maslo elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme cukor, žĺtky a rum a vyšľaháme dohladka. Krémom zlepíme vždy dve kolieska k sebe a odložíme do chladničky stuhnúť.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a povrch koliesok v nej namočíme. Ihneď ozdobíme polovicou orechov a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty

Jogurtová jahodová torta

Tekvicový koláč

Kávová bábovka

Tvarohové sušienky

Kakaové sušienky s pekanovými orechami

Kakaový baranček
