
Krehké makové rožteky
Zloženie
Príprava:
Na prípravu náplne v kastróliku rozpustíme masť. Pridáme mak, mlieko, cukor, kôru a škoricu a asi 3 minúty prevaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a soľou. Pridáme žĺtok, maslo a smotanu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Z cesta vyvaľkáme dva okrúhle pláty. Každý ostrým nožom rozdelíme na 8 rovnakých trojuholníčkov. Na širšiu stranu nanesieme makovú náplň a zavinieme tak, aby bol rožtek dole a uprostred. Rožteky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným bielkom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Rožteky necháme vychladnúť.
Pred podávaním ich môžeme pocukrovať.
Súvisiace recepty

Citrónové vegánske cookies

Rýchla ovocná torta

Citrónové maslové sušienky

Zlatý tekvicový cheesecake

Košíčky s limetkovo-citrónovou náplňou

Krehké vanilkové pečivo
