Na prípravu cesta nasypeme do misy múku a vanilkový cukor, pridáme droždie, maslo alebo margarín a smotanu a všetko ručne spracujeme do hladkého lesklého cesta. Cesto prikryjeme utierkou a necháme asi 60 minút na teplom mieste kysnúť.
Cesto mierne podsypeme múkou, pomocou valčeka rozvaľkáme na plát hrubý asi 1 cm a vykrajujeme malé tvary.
Pečivo dáme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Po upečení opatrne zložíme z plechu (pozor pečivo je veľmi krehké) a ešte horúce obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie