Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so soľou. Pridáme maslo, žĺtok a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme na dno a okraje vymazanej a múkou vysypanej formy a vidličkou na niekoľkých miestach prepichneme.
Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom, cukrom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale a nakoniec v ňom necháme rozpustiť maslo. Náplň nanesieme na cesto a rovnomerne rozotrieme. Na povrch naskladáme očistené a na plátky nakrájané hrušky a posypeme škoricovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 50 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie