
Krtkova torta – Ježkovia
Zloženie
Príprava:
Zmes na korpus nasypeme do misy. Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme šľahačom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do formy vyloženej košíčkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Muffiny necháme vychladnúť.
Vychladnuté muffiny navrchu zrežeme. V mise odrezanú časť rozdrobíme a odložíme bokom.
Smotanu vyšľaháme šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Zmes na náplň rozmiešame vo vode a ihneď vmiešame do šľahačky. Nakoniec vmiešame čokoládové vločky, nanesieme kupolovito na muffiny a posypeme rozdrobeným korpusom tak, aby malá časť ostala neposypaná.
Mandľové hranolčeky použijeme ako pichliačiky a guľôčky použijeme ako oči a nos. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty

Toliare

Rýchla ovocná torta

Citrónové maslové sušienky

Langoše s jablkami

Krtkova torta – Dúha

Krtkova torta – Kto sa tam schováva?
