Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a ručne vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s hrúbkou asi 5 mm. Formičkou povykrajujeme kolieska a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 12 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Kolieska necháme vychladnúť.
Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov, cukru a citrónovej šťavy elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Snehom naplníme cukrárske vrecko a na plechu vyloženom papierom na pečenie tvarujeme venčeky vo veľkosti koliesok. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: 60 minút
Elektrická rúra: 90 °C
Teplovzdušná rúra: 70 °C
Venčeky necháme vychladnúť.
Na ozdobenie necháme kompót na sitku odkvapkať a šťavu zachytíme. Tortové želé pripravíme so šťavou a cukrom podľa návodu na obale a ku koncu varenia pridáme arómu a kôru. Na kolieska poukladáme venčeky, do stredu vložíme ananás, na ktorý pomocou lyžice nanesieme želé a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie