Na prípravu cesta v mise zmiešame múku, mak a kypriaci prášok. V inej nádobe zmiešame mlieko a olej. Vajcia, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. V dvoch fázach do nej striedavo zapracujeme tekutú a sypkú zmes.
Cestom naplníme formu vyloženú papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 - 40 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Na prípravu náplne zmiešame v mise jablká so škoricovým cukrom, citrónovou šťavou a kandizovanými čerešňami. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Po rozpustení do nej vmiešame arómu. Smotanu vyšľaháme mixérom dotuha. Do rozpustenej želatíny vmiešame 2 – 3 polievkové lyžice šľahačky a pridáme do jablkovej zmesi. Nakoniec vmiešame aj zvyšok šľahačky.
Upečený korpus raz pozdĺžne prekrojíme. K spodnej časti korpusu priložíme okraj tortovej formy, potrieme náplňou a priložíme hornú časť korpusu. Tortu necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme plátkami jabĺk opečenými s medom alebo môžeme posypať práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie