
Pavlova torta s ovocím a čiernym kakaom
Zloženie
Príprava:
Na prípravu snehovej hmoty v mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme bielky. Postupne pri rovnakom výkone pridávame cukor a šľaháme dotuha. Nakoniec krátko na strednom stupni zašľaháme kakao. Hmotu nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie do tvaru kruhu s ø asi 20 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 160 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 140 °C
Potom znížime teplotu a sušíme.
Doba sušenia: asi 90 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 140 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 120 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu krému v mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom dotuha. Nakoniec vmiešame tvaroh a krém natrieme na korpus.
Povrch ozdobíme ovocím a poprášime kakaom.
Súvisiace recepty

Čokoládová torta s malinami

Zapečená ovsená kaša s kakaovými bôbmi

Pomarančový venček

Langoše s jablkami

Paula Cake pops

Pekanové pralinky
