Na prípravu cesta pripravíme zmes s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 - 40 minút
Elektrická rúra: 165 °C
Teplovzdušná rúra: 155 °C
Perník necháme vychladnúť. Potom ho raz pozdĺžne prekrojíme a potrieme 3 PL lekváru. Zvyšnou časťou lekváru potrieme povrch perníka na prilepenie očí a fondánu.
Na ozdobenie si necháme menší kúsok bieleho fondánu. Časť fondánu zafarbíme čiernou farbou a vytvoríme oči. Zo zvyšného bieleho a kakaového fondánu vyvaľkáme pomocou váľka pláty, ktoré ostrým nožom nakrájame na pásiky hrubé asi 1 cm. Tie potom striedavo ukladáme na povrch torty ako obväzy.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie