
Sladký sendvič z lásky
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s vanilínovým cukrom a práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Striedavo pridávame olej, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi.
Hladké cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Po upečení vyklopíme korpus na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier, na ktorom sme korpus piekli, stiahneme a korpus necháme vychladnúť.
Z cesta formičkou alebo nožom povykrajujeme 12 – 14 srdiečok.
Krémovú náplň pripravíme podľa návodu na obale. Polovicu náplne nastriekame cukrárskym vreckom na polovicu srdiečok. Druhú polovicu srdiečkových korpusov priklopíme na nastriekanú náplň ako sendvič.
Štyri jahody nakrájame na veľmi malé kúsky a ručne vmiešame do zvyšnej náplne. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka so širokou trubičkou (aby prešiel krém s jahodami) a srdiečkové sendviče náplňou ozdobíme.
Dve jahody, ktoré sme si ponechali bokom na ozdobu, nakrájame na plátky a ozdobíme nimi sendviče. Uchovávame v chlade.
Súvisiace recepty

Rozkvitnutá bábovková záhrada

Slivkový kysnutý koláč

Mikulášske makrónky

Bezgluténová medová torta s vanilkovým krémom

Silvestrovské taštičky

Sladký uzol
