
Slaný opičí chlieb
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme vajcia, maslo a mlieko a vypracujeme hladké cesto. Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 30 minút kysnúť.
Na obalenie v mise zmiešame maslo s rozotretým cesnakom.
Z cesta na pomúčenej pracovnej ploche vytvarujeme valček s ø asi 2 cm, ktorý nakrájame na kúsky dlhé asi 2 cm. Z kúskov vytvarujeme guľôčky. Guľôčky namáčame v masle s cesnakom a obalíme v parmezáne. Guľôčky poukladáme tesne vedľa seba do maslom vymastenej formy. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste ešte asi hodinu kysnúť.
Odstránime fóliu, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Chlieb podávame najlepšie teplý.
Súvisiace recepty

Aspikové tortičky so šunkou a chrenom

Zapečený zemiakový nákyp

Indická placka naan

Klzáky

Slané tyčinky

Slaný veniec
