
Šťavnatá roláda s jahodami
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov a cukru elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh. Postupne po jednom zašľahávame žĺtky. Pridáme múku, kypriaci prášok a olej a opatrne premiešame. Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie potretým olejom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 190 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 170 °C
Horúci plát aj s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne pripravíme tortové želé s vodou a cukrom podľa návodu na obale. V mise vyšľaháme tvaroh s dreňou zo struku a s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka. Z plátu stiahneme papier na pečenie a potrieme asi ¾ náplne. Štyri jahody nakrájame na malé kúsky a poukladáme na náplň. Na jahody po lyžičkách nanesieme tuhnúce želé. Plát zrolujeme, stiahneme papierom na pečenie a odložíme asi na hodinu do chladničky stuhnúť. Pred podávaním povrch ozdobíme zvyšnou náplňou a na plátky nakrájanou jahodou.
Súvisiace recepty

Vianočné vanilkové kocky

Baranček s makovými kučierkami

Krémová ovocná torta

Mandľová bábovka s brusnicami a polevou

Špenátová roláda

Šťavnatý višňový koláč
