
Trasené Olé trojfarebné višňové rezy
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vareškou ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 190 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 170 °C
Korpus necháme na plechu vychladnúť.
Na prípravu náplne vlejeme do uzatvárateľnej nádoby kompót aj so šťavou a smotanu. Pridáme Crème Olé a Smeta-fix. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne zatrasieme (celkovo 15–30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou tak, aby sme suché prísady odstránili z okraja nádoby a vmiešali do náplne. Náplňou potrieme vychladnutý korpus. Šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale a opatrne ju rozotrieme na náplň. Ozdobíme strúhanou čokoládou. Odložíme asi na 1–2 hodiny do chladničky.
Súvisiace recepty

Citrónovo-makový chlebíček

Hruškové cupcakes

Jarné kakaové muffiny

Oriešková saláma

Trasené Olé brusnicové trojhrančeky

Trasené rezy s ovocím
