
Tvarohový koláč
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme kôru, múku zmiešanú s Gustinom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho raz pozdĺžne prekrojíme, položíme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.
Na prípravu náplne necháme plátky želatíny napučať podľa návodu na obale. V hrnci za stáleho miešania zohrejeme mlieko s cukrom, vanilkovým cukrom, kôrou a žĺtkami, ale nevaríme. Do horúcej zmesi vmiešame vyžmýkanú želatínu, kým sa úplne nerozpustí. Potom vmiešame tvaroh. Náplň nanesieme do formy na korpus a uhladíme. Zakryjeme vrchným dielom korpusu a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním koláč posypeme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty

Farebné sušienky

Škoricové zajačiky

Ovsený koláč

Jablkovo-škoricový závin s orechmi

Tvarohové tiramisu s čerešňami

Tvarohový koláč s višňami
