
Vegánske „škvarkové“ pagáčiky bez kysnutia
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta na oleji v panvici restujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme rozdrobené tofu a asi 6 minút restujeme. Potom pridáme droždie a arašidové maslo a odstavíme. Zmes vložíme do misy a pomocou ponorného mixéra všetko rozmixujeme dohladka. Prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a Creme VEGA a ručne vypracujeme na hladké cesto.
Na pomúčenej pracovnej ploche cesto vyvaľkáme na plát a potrieme ho 1 PL arašidového masla. Cesto preložíme, znovu potrieme 1 PL masla a opäť preložíme. Cesto znovu vyvaľkáme na plát o hrúbke asi 0,75 mm a vykrajovačkou vykrojíme kolieska. Nanesieme ich na plech vyloženým papierom na pečenie.
Pagáče potrieme pomocou štetca mliekom zmiešaným s kurkumou a posypeme sezamom a makom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Súvisiace recepty

Rajčinový aspik s olivami a bazalkou

Pizza s tekvicou a prosciuttom

Domáce kváskové žemličky

Špaldový koreňový chlieb

Vegánske zeleninové kari

Vegánsky zelerový krém s jablkami
