
Zajačiky s marcipánovými mrkvičkami
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta pripravíme zmes s droždím, trstinovým cukrom, vodou a olejom podľa návodu na obale. Cestá poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvarujem zajačika (podľa fotografie) a do labiek mu vložíme olejom potretú trubičku.
Dozdobíme im z ľanových semienok oči a z klinčekov ňufáčiky. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme pomocou štetca alebo pierka olejom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 190 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 170 °C
Zajačiky necháme vychladnúť.
Na mrkvičky zafarbíme ¾ marcipánu červenou a žltou farbou tak, aby nám vznikla oranžová farba. Zvyšok marcipánu zafarbíme nazeleno. Z oranžového marcipánu vytvarujeme 12 mrkvičiek a zo zeleného marcipánu vňať k mrkvičkám.
Potom opatrne vytiahneme trubičky a každému vložíme do labky mrkvičku.
Súvisiace recepty

Krtkova torta – Kávová pochúťka

Parížske srdiečka

Nadýchaná torta

Špaldové kváskové lievance

Zajac s mašľou

Zajačí snem
