Flag

Krémové špargľové pesto s ananásom

asi 6 porcie
Jednoduché
20
Výnimočné jarné pesto s vegánskou smotanou.
Zloženie
Príprava
Náš tip
V uzavretej nádobe v chladničke vydrží krémové pesto niekoľko dní.
Náš tip
Krémové pesto môžete podávať aj s cestovinami.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Krémové pesto
250 gšpargla zelená
soľ
135 gananás z plechovky (hmotnosť po odkvapkání)
50 gparmezán
bazalka čerstvá 1 viazanička
1 strúčikcesnak
korenie čierne mleté
50 gmandle sekané
150 gvegánska smotana
1

Príprava

Špargľu v spodnej tretine ošúpeme a nakrájame na kúsky. Varíme v osolenej vriacej vode približne 7 minút. Špargľu povyberáme a odložíme nabok. Ananás necháme odkvapkať v sitku. Parmezán nastrúhame nahrubo. Listy bazalky otrháme, umyjeme a jemne osušíme. Cesnak ošúpeme a nahrubo rozdrvíme.

2

Úprava

Špargľu, parmezán, bazalku, cesnak a ananás zmixujeme najlepšie v kuchynskom robote alebo v mixovacom pohári pomocou tyčového mixéra na homogénnu masu. Primiešame mandle a smotanu a dochutíme koreninami.

3

Pesto na 1 hodinu odložíme do chladničky. Podľa chuti podávame na krajcoch bagety.

Náš tip

  • V uzavretej nádobe v chladničke vydrží krémové pesto niekoľko dní.
  • Krémové pesto môžete podávať aj s cestovinami.